top of page

mar., 10 sept.

|

Cluj - Napoca

Parenting prin iubire

curs saptamanal

Registration is Closed
See other events
Parenting prin iubire
Parenting prin iubire

Time & Location

10 sept. 2019, 18:00 – 22 oct. 2019, 20:00

Cluj - Napoca, Str. Mihai Romanul 19

About the Event

Cum sa imbini "stiinta" din cartile de parenting cu viata reala, care stim, nu-i asa, ca "bate filmul"?!

Ce trebuie sa stii, astfel incat sa ii poti oferi copilului tau acea educatie care il va ajuta sa devina tot ce visezi pentru el? Dar ca sa-ti faci viata de zi cu zi mai usoara, pe acest drum intortocheat al cresterii unui pui de om?

Cu toii ne dorim ce e mai bine pentru copiii nostri, insa uneori fara sa ne dam seama, tocmai din dorinta de a face bine, gresim in moduri care nu numai ca ne fac viata grea, ci ii afecteaza pe copii pe termen lung!

Timp de 7 saptamani vom discuta, in intalniri saptamanale, de cate doua ore, despre urmatoarele teme:

1. Cand copilul tau face crize de furie, cand se sperie foarte tare degeaba-i spui ca "Nu are de ce sa-ti fie frica!", pentru ca nici macar nu te aude.

Cum il ajuti pe sa se descurce cu emotiile pe care le simte, ca sa treaca mai repede peste ele?

Dupa cat de bine iti iese (sau nu!), vei reusi sa te intelegi cu el mai usor (sau deloc!) cand va fi mai mare!

Dar tu? Cum stai cu controlul furiei? Stii ce poti face ca sa-ti iesi mai rar din fire? Dar dupa ce inevitabilul s-a intamplat, astfel incat copilului tau sa nu-i fie frica de tine?

2. Ti se intampla sa ii dai voie inca o data, inca o data si inca o data si el sa refuze in continuare sa se opreasca?

Cand ai tras de tine pana la limita, copilul tot nu te asculta si rabufnesti?

Chiar nu intelegi de ce nu e rezonabil, mai ales cand i-ai facut de atatea ori pe plac, asa-i? Secretul este in limitele ferme, impuse cu blandete!

2. Atragerea cooperarii – cand copilul tau vrea afara, dar nu vrea sa se imbrace, cand i-ai spus de 1000 de ori ca e ultimul desen animat, ca trebuie sa faceti ordine si te ignora, ce tehnici te ajuta sa-ti faci viata de zi cu zi mai usoara, devenind aliati in loc de dusmani – cum eviti luptele pentru “suprematie”?

3. Ok, si sa zicem ca ai incercat variantele A, B, C si chiar D, nimic nu pare sa functioneze :( Atunci nu-ti mai ramane decat sa-l conditionezi sau sa-l pedepsesti, SAU?!?

Sau… cand il pedepsesti copilul nu invata sa isi asume responsabilitatea! Nu se gandeste la ce a facut! Si mai ales nu invata sa-si repare greseala din dorinta de a nu te supara!

Cu cat e mai mic, cu atat e mai putin capabil sa reflecteze, sa se simta responsabil si sa-si repare greseala fara ajutorul tau!. Afla cum sa depasesti mijoloacele invechite de control comportamental, care nu rezolva problema de fond, ci strica relatia dintre voi!

4. Inca de la nastere poti sa iti influentezi copilul, astfel incat sa devina din ce in ce mai independent.

Astfel il ajuti sa se descurce pe cont propriu atunci cand situatia o cere, sa faca fata problemelor si sa le depaseasca. Dar cum se face asta?

Ce invata copilul tau cand ii oferi prea putin sau prea mult ajutor?

Unde e limita fina dintre cele doua, care genereaza autonomie reala?

5. Bravo! Esti foarte talentat! Ce treaba buna ai facut!

Cand iti lauzi copilul astfel, ii creezi teama de esec.

Da, ai citit bine!

Cum sa-ti lauzi copilul, astfel incat lauda ta sa-i imprime mentalitatea de invingator, care vede nereusita ca pe o provocare si persevereaza?

6. Eliberarea copiilor de etichetele care le-au fost atribuite

Ce sunt etichetele?

Cum ajunge un copil sa “joace” un anumit rol?

Cand tot aude “Ce copil cuminte”, cand tot ce vrei e sa-i lauzi comportamentul, in ce fel ii faci rau, de fapt?

Daca vrei sa previi sau sa repari cel putin una dintre situatiile de mai sus (sa fim seriosi, cand ai copii, bifezi minim 5 dintre ele :) ) e cel mai bine e sa vii sa afli ce si cum poti schimba lucrurile, ca sa mearga treaba mai bine!

Cel mai, cel mai bine e sa vii impreuna cu partenerul tau! Veti avea o perspectiva comuna care va va fi de mare ajutor acasa, cu puiul vostru, iar partenerul va beneficia de o reducere de 10%.

Durata: 7 saptamani, 2 ore saptamanal in intervalul 18-20.

Taxa de participare: 500 de lei, care acopera cele 14 ore de curs, mapa de curs si accesul la materialele in format electronic.

Inscrieri: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fdocs.google.com%2Fforms%2Fd%2Fe%2F1FAIpQLSdokAim5d1rnA1vSNF_aQO86lE-_jioNh_0izIF7lOcYGm95Q%2Fviewform%3Fusp%3Dsf_link

Share This Event

bottom of page