top of page

mie., 25 nov.

|

Workshop Online

Relația dintre frati - de la resentimente la prietenie

Tickets Are Not on Sale
See other events
Relația dintre frati - de la resentimente la prietenie
Relația dintre frati - de la resentimente la prietenie

Time & Location

25 nov. 2020, 17:00

Workshop Online

About the Event

Parintii cu doi sau mai multi copii cunosc certurile acelea. Acele certuri!

Cand amandoi copiii urla si plang, vin de-odata ca sa fie imbratisati strigand ca nu mai vor sa aiba un frate sau o sora.

In aceasta perioada nu este o provocare doar sa ai un copil mai mare care creste, se dezvolta, se schimba vazand cu ochii, dar la toate acestea se adauga si rivalitatea dintre frati si cireasa de pe tort, o pandemie.

In timp ce noi incercam sa lucram de acasa, sa facem scoala si activitatile de gradi online, in timp ce suntem de-odata parinti, angajati, educatori/profesori, bucatari, menajere, livratori, entertaineri, in loc sa ne bazam pe faptul ca se pot juca impreuna trebuie sa rezolvam iar si iar conflictele dintre ei.

In mare parte divergentele dintre frati sunt firesti, dar daca ai crescut la randul tau cu un frate sau o sora poate stii ca unele resentimente raman, indiferent daca ai fost „cel mic”, cel care a primit mai multa atentie sau indulgenta, sau dimpotriva, ai fost „prea mic” ca sa ai voie sa faci ceea ce facea celalalt.

Ori poate te regasesti in povestea copilului „mai mare si mai cuminte”, care a trebuit mereu sa cedeze in fata fratelui mic care „inca nu intelege” si care a fost nevoit sa aibă grija si sa fie responsabil si de acesta.

Sau poate nu ai avut frati? Si desi acum incerci sa nu repeti „greselile” parintilor, unele lucruri itii vin automat, iar pe altele chiar daca nu le faci la randul tau, vrei ca dinamica familiei sa fie una pozitiva?

Pare greu de crezut, dar chiar se poate ca in perioada aceasta complicata viata sa devina mai usoara, cel putin din perspectiva faptului ca nu mai trebuie sa fii politist intre propriii copii. In plus, felul in care ii ajuti pe frati sa-si modereze conflictele de mici contribuie nu numai la linistea voastra, ci si la modul in care se vor intelege cand vor fi mari.

In cadrul workshop-ului nu vom analiza „ce scrie in carti”, ci vom discuta situatiile voastre specifice si vom afla impreuna ce putem face ca fratii sa ajunga la cooperare, chiar si in contextul actual in care totul pare sa fie mai greu de cand suntem toti acasa, cu gradinita, scoala si job.

Taxa de participare/workshop este de 190 ron. Va rugam sa tineti cont de faptul ca numarul de participanti este limitat si locurile se ocupa repede.

Pentru inscriere va invitam sa completati datele din tabelul de mai jos.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScY3JpuCvy9wRBE6HYFaKN5wNttWl2JzNMngJrfKV2BPsYUCA/viewform?fbclid=IwAR0qhwdhHBTmXYWbNrFGqKv80ZXV3eIF21eRwlSSy8hPYeMcoBRrzAOosOA

Pentru alte informatii va asteptam mesajele pe pagina Parenting prin Iubire, la adresa alexandra.d.ilies@gmail.com sau la numarul de telefon 0748 991 713.

Cu drag,

Izabela Manta

Photo by Izzy Park / Unsplash

Share This Event

bottom of page