top of page
a1_pp.jpg

Cursuri Video

ce ai nevoie sa stii

Aici vei găsi toate informațiile de care ai nevoie (ba poate chiar mai multe) pentru fiecare context sau situație cu care vă întâlniți pe măsură ce micuțul tău crește. 

Cursurile video sunt cursuri preînregistrate pe care le-am pregătit astfel încât să ai acces la ele oricând ai nevoie, cu acces nelimitat.

 

Ele conțin toate informațiile acumulate de mine în 13 ani de formare în psihologia dezoltării și 10 ani de practică în consiliere, consultanță educațională în grădinițe și școli și formare pentru părinți, educatori și profesori. 

activitate preschool.jpg

Cum ne pregatim pentru cresa si gradinita

Cum sa faci din intrarea in colectivitate o experienta frumoasa?

In prima voastra zi de gradinita e foarte probabil ca tu si puiul tau sa plangeti, fiecare de o alta parte a usii. Ce-i de facut ca sa n-o tineti tot asa pana in prima zi de scoala?

Pentru ca in carti sau in cursurile teoretice lucruile nu sunt întotdeauna ca si în viata reala, am avut grijă să completez teoria cu experienta mea de consultant educational in gradi. In cei 10 am tinut in brate copii, am oferit servetele parintilor pe hol si am ajutat educatoarele sa gaseasca cele mai bune solutii pentru fiecare copilas, astfel incat sa treaca prin perioada de acomodare cat mai lin.

In acest curs plin de idei concrete pe care le poti folosi imediat, iti voi aduce claritate si mai ales liniste si incredere in tot ce inseamna procesul acesta de adaptare - care nu este doar al copilului, ci al intregii familii!

Am sa fac asta din persectiva celui care nu stie doar din carti, ci din practica de zi de zi. In plus, munca mea nu se bazeaza doar pe opinii personale sau teorii, ci pe o cercetare vasta in domeniul psihologiei dezvoltarii, tinand cont de cele mai recente recomandari ale ghidurilor internationale de specialitate.

Ce urmeaza sa afli in curs:

  • Care e varsta potrivita sa incepi cresa sau gradi - aici demontam toate miturile acelea despre “copilul trebuie sa mearga cat mai repede ca sa socializeze si sa invete” si linistesc si mamele care vor sa se intoarca mai repede la serviciu - ideea e sa alegem centrul potrivit si sa nu ne cramponam de repere rigide 

  • Cum sa alegi cresa sau gradinita potrivita. In alte tari exista ghiduri foarte clare care ofera repere bazate pe studii despre ce inseamna educatie timpurie de calitate - aici am inclus recomandarile lor, si cateva idei despre fiecare stil de predare, astfel incat sa poti sa te asiguri ca centrul ales de voi nu foloseste denumirea metodei doar pentru promovare, ci o integreaza in curriculum

  • Cum sa te pregatesti tu, parintele, ca sa ii poti transmite micutului tau incredrea de care are nevoie - aici e despre teama de necunoscut, anxietatea de separare (a ta, nu a copilului ) despre sentimentul de singuratate si strategii specifice cate sa te ajute sa iti gestionezi toate trairile

  • Cu cat timp inainte de cresa si gradi sa incepi pregatirile si ce sa faci inainte sa mergeti efectiv. In plus, cum sa adaptezi toate astea pentru copilul tau si ce carti si jocuri iti recomand.

  • Dar in acomodarea propriu-zisa - cum iti poti ajuta copilul sa ii fie tranzitia cat mai lina? Cum sa abordezi acomodarea daca nu poti sa iti insotesti micutul la cresa sau gradi, si care e rolul tau daca acomodarea se face treptat, cu parintele prezent.

  • Ca sa nu te ingrijorezi si sa stii ce comportamente sunt firesti in acomodare, am facut un modul care sa te ajute sa iti dai seama la ce te poti astepta pe parcursul adaptarii si ce solutii ai pentru plansul la despartire, anxietatea de separare (a copilului de data asta), crize de furie si alte situatii pe care le-ati putea intalni. In plus am sa iti spun si care sunt semnele ca acomodarea nu merge bine.

  • Jocuri care “vindeca” anxietatea de separare si elibereaza in corp hormoni care linistesc si va reconecteaza - tocmai ca sa gestionezi comportamentele care s-ar putea sa apara.

  • Ce sa NU faci in perioada de adaptare la cresa sau gradi, ca sa nu o ingreunezi pe moment, dar mai ales sa nu descoperi peste cativa ani ca ai folosit solutii care ti se pareau bune pe moment, dar v-au stricat relatia si copilul tau e departe de tine sau nu te mai asculta…

  • Daca tot am povestit de reconectare, trebuia sa includ si 10 idei de petrecut timp impreuna, car eva va ajuta sa va reconectati sai sa va indreptati atentia catre aspectele pozitive ale timpului petrecut impreuna

  • Sii ta-daaam: un modul despre cum comunici cu educatorul - pentru ca vrei sa fiti o echipa! Am pus aici modele concrete de dialog: cum sa formulezi intrebarile asertiv si cum sa spui daca nu iti place sau te ingrijoreaza ceva, fara sa critici sau sa ataci, ca sa ajungeti la rezultatul pe care ti-l doresti

  • Siii, in final o lista de intrebari si raspunsuri pe care le-am primit la workshopurile live de-alungul anilor: trebuie sa imi intarc copilul? cum stiu ca nu il traumatizez? ce fac daca trebuie sa il las din prima la program lung si ii va fi greu?  Ce sa fac daca e muscat sau lovit?

Nu-i asa ca suna ca si cum ar fi toaaaaate lucrurile pe care ar trebui sa le stii, ca sa fiti siguri ca treceti prin perioada acomodarii cu bine?

Am adaugat la modulele video si fise de lucru si ghidul, ca sa asculti tot in liniste si apoi sa stii exact ce sa faci concret, pe pasi.

Daca ai un copilas care incepe cresa sau gradi, preinscrie-te aici si iti voi trimite un e-mail imediat ce cursul este live in 24 august!

Preînscrie-te la curs aici:

https://forms.gle/ZXZ1McQv7oNqRXHC8

 

bottom of page