top of page

Cine sunt si ce fac?

Alexandra Dana Gross

30.jpg

"Ca ființe umane datoria noastră în viață este să-i ajutăm pe oameni să înțeleagă cât de rar și de valoros este fiecare dintre noi cu adevărat, că fiecare dintre noi are ceva ce nimeni altcineva nu are – sau nu va avea vreodată – ceva în interior care este unic pentru toate timpurile. Este datoria noastră să ne încurajăm reciproc să descoperim acea unicitate și să oferim modalități de a-și dezvolta expresia."

Mr. Rogers

Calatoria mea catre a deveni formator certificat international specializat in educatie timpurie si psihologia dezvoltarii a inceput in 2013, atucni cand am decis sa organizez primul meu curs pentru parinti. Am facut-o pentru a-i ajuta sa nu se loveasca de aceleasi dificultati fara solutie de care ma lovisem in propria familie la vremea respectiva, desi apelasem la specialistii din domeniu.

 

Background profesional 

Licenta in biologie m-a invatat sa fiu un bun observator si cercetator, iar experienta pe care am extins-o timp de 7 ani in dialogurile profesionale referitoare la studii clinice, cu medicii cu care am colaborat m-a ajutat sa imi rafinez foarte bine filtrul informational, astfel incat atunci cand fac recomandari sa ma bazez pe informatii valide, nu pe trenduri sau opinii personale.

Cred cu tarie ca invatarea are loc toata viata, iar odata ce am pornit pe drumul formarii parintilor si specialistilor in domeniul educatiei, am decis sa ofer nu doar experienta, ci si cele mai valoroase informatii pe care le invat la randul meu de la profesionistii si cercetatorii dinafara tarii.

De ce am ales sa ma formez alaturi de profesionisti de top din Statele Unite, Australia si Canada? Pentru ca acolo cercetarea si studiile in neurostiinta si psihologia dezvoltarii se desfasoara cu viteza, iar asta imi ofera acces la informatii pe care le pot folosi in viata de zi cu zi pentru a-i ajuta pe cei cu care lucrez. Imi place sa pot oferi solutii personalizate in locul strategiilor universale care nu functioneaza. 

Un alt motiv este felul in care, odata cu primul curs de specializare alaturi de Kent Hoffman, fondatorul programului Circle of Security International, am descoperit ce inseamna sa inveti de la un mentor, sa ai un model de urmat. Aceasta experienta o continui acum in formarea mea la The Mehrit Centre unde am absolvit deja cursul de Eductaie Timpurie, alaturi de Stuart Shanker si Susan Hopkins. 

Am aprofundat intelegerea studiilor stiintifice cu certificarea ca si educator parental Circle of Security International©, invatand despre Consilierea copiilor si Adolescentilor, dobandind Abilitati de Interventie Psihologica si Sustinerea Capacitatii de a Reflecta Pentru Programe de Educatie Parentala Bazate pe Teoria Atasamentului, Protocolul de Interventie Circle of Security, Core Sensitivities and Introduction to Object Relations Theory, Nevoia unei baze de siguranta in adolescenta: o abordare din perspectiva atasamentului.

Participarea la seminariile si cursurile unor formatori de renume international cu sunt Daniel Siegel, Michael Thompson, Laura Markham, au completat formarea mea, dar cu siguranta invatarea mea va continua. 

 

Ce fac?

Am creat in 2013 conceptul Parenting prin Iubire, care s-a transformat in 2022 in Educatie in Echilibru, pentru a exprima in cat mai putine cuvinte mesajul pe care imi doresc sa il transmit: nicio strategie sau tehnica nu este eficienta fara relatia de siguranta dintre adult si copil si fara ca abordarea noastra sa fie echilibrata.  Suba aceasta umbrela sustin cursuri si workshopuri pentru parinti.

Dorinta de a raspandi acest mesaj cat mai departe m-a determinat sa imi extind activitatea dincolo de relatiile parinte-copil ofer de 8 ani consultanta pentru gradinite, cursuri pentru educatori, profesori, psihologi si alti profesionisti care intra in contact cu copiii (medici, psihologi si psihiatri) acumuland peste doua mii de participanti si colaborand cu zeci de centre educationale din Romania si din strainatate.

Pentru ca stiu ca nu exista solutii universale, ci doar situatii similare pe care fiecare parinte si copil le percep in mod unic, personalizez adesea recomandarile in cadrul sedintelor de consiliere

 

Dincolo de viata profesionala 

Viata mea personala bogata in experiente m-a pregatit pentru rolul pe care il am acum, ajutandu-ma sa invat cum se cresc copiii nu numai in carti, ci in viata reala!  Cel mai frumos lucru pe care l-am invatat in familia mea este ca toate dificultatile, oricat ar fi ele de mari, pot fi depasite! Atat noi cat si copiii putem deveni mai puternici cu fiecare obstacol trecut!

 

Educatia din copilarie este un dar si un bagaj pe care il ducem cu totii in viata adulta!

Pentru binele copiilor nostri, haide sa invatam impreuna cum il putem transforma dintr-o povara intr-o zestre bogata pentru mai multe generatii!

bottom of page